OLYMPIA RALLY 2024

OLYMPIA RALLY 2024

Μέρα 0

Στις 19/5 ξεκίνησε το olympia rally! Η πρώτη μέρα έχει έλεγχο των μηχανών μας. Κόρνες, φώτα, stop signs, kill switch όλα πρέπει να δουλεύουν. Στη συνέχεια μπήκαν τα αυτοκόλλητα  των χορηγών της διοργάνωσης, νούμερα αθλητών, εγκατάσταση των gps, πολύ νερό και πολύ σκόνη. Η ζέστη και η αφρικανική σκόνη έκανα την όλη μέρα αρκετά αποπνικτική. Η μέρα του ελέγχου μιας και δεν αγωνίζονται οι αθλητές, περιλαμβάνεται συνήθως απο socialising μεταξύ του κόσμου, βόλτες στην πόλη της αρχαίας Ολυμπίας και πολλές φωτογραφίες. Η ενημέρωση των αθλητών για τι επερχόμενες ημέρες εγινε στις 20:00 και δώθηκε η τουλίπα της πρώτης μερας. 

Μέρα 1

Η πρώτη μέρα επιτέλους έφτασε, έστω και μικρή αγωνιστικά μέρα είναι ένα καλό ξεμούδιασμα. Η εκκίνηση ήταν στις 14:00 μέσα στο λιοπύρι. Τα 40 χιλιόμετρα ειδικής απαρτίζονται από 113 σημεία διαδρομής. Σχεδόν κάθε 150-250 μέτρα υπάρχει μια στροφή που σημαίνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ διάβασμα! Τα πιο δύσκολα σημεία βρισκόντουσαν στα δύσβατα κομμάτια της ειδικής στα κακοτράχαλα περάσματα που η μέγιστη ταχύτητα ήταν 30 ή 50 χιλιόμετρα την ώρα. Η ζέστη και η αφρικανική σκόνη που έχει καλύψει όλη την Ελλάδα αυτές τις μέρες δεν έκανε καθόλου εύκολη την οδήγηση.  

Μέρα 2

Η μεγαλύτερη μέρα απο μεριάς πλοήγησης. 230 σημεία στα 250 χιλιόμετρα. Σχεδόν κάθε 700 μέτρα και από μια τουλίπα. Η ζέστη και οι ατελείωτες ώρες οδήγησης έκανα πολύ δύσκολη την δουλειά των οδηγών με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος των οδηγών να τελειώσουν αργά το βράδυ. Η διαδρομή ξεκίνησε από το δημαρχείο της αρχαίας Ολυμπίας στην συνέχεια πέρασε απο το πανέμορφο δάσος της Φολόης. Η διαδρομή συνέχισε μέχρι τον Πηνειό ποταμό και μετά επιστροφή στην Ολυμπία. Στο τέλος της δεύτερης μέρας οι πρώτοι αναβάτες σταμάτησαν τον αγώνα.

Μέρα 3   

Η τρίτη μέρα ειναι και η αρχή του μαραθωνίου. Μέρα μαραθωνίου αναφέρετε στην μέρα που οι οδηγοί ξεκινάνε απο την πόλη της αρχαίας ολυμπίας και διανυκτερεύουν στο Ξυλόκαστρο. Στο τέλος της μέρας οι αναβάτες Είναι η μόνηι που μπορούν να φτιάξουν το μηχανάκι τους χωρίς εξωτερική βοήθεια. Η μέρα ήταν πολύ μεγάλη, ανάβαση και κατάβαση του Ερυμάνθου, μεγάλη διαδρομή  μέσω των Καλαβρύτων και ανάβαση στο χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού. Τέλος, οι αναβάτες πέρναγαν στα Άνω Τρίκαλα και απο το χωριό Καριάτες. 

Μέρα 4

Με την αρχή της 4 μέρας όλο και πιο πολλοί αναβάτες εγκαταλείπουν λόγω βλαβών στα μηχανάκια. Οι πέτρινες διαδρομές δυσκόλεψαν πολύ τους οδηγούς και έφεραν τις μηχανές στα άκρα. Ξεκίνησε η διαδρομή από το Ξυλόκαστρο και το Ζέμενο, την Λίμνη Δόξα και το βουνό της Ζήριας. Η απαιτητική πλοήγησή έκανε πολλούς αναβάτες να χαθούν κυρίως στη Ζήρια.

Μέρα 5

Η 5 μέρα ξεκίνησε με ακόμα λειψότερους αναβάτες. Η προηγούμενη μέρα έφερε στα άκρα μηχανάκια και οδηγούς με αποτέλεσμα πλέον να έχουν εγκαταλείψει πάνω απο 15 αναβάτες. Το ολύμπια ράλι δικαίως έχει αρχίσει να λέγεται ενα απο τα πιο δύσκολα ραλί στην Ευρώπη απο θέμα πλοήγησης και αντοχής. Η 5 μέρα όμως ίσως ήταν η πιο ωραία σε θέμα ομορφιάς. Καταρράχτες της Νεμούτας, Γορτυνία και το όμορφο χωριό της Καρύταινας. Ακόμα πιο πολλοί αναβάτες δεν κατάφεραν να τερματίσουν τον αγώνα. 

Μέρα 6

Τελευταία μέρα του αγώνα. Η διαδρομή αν και μικρή σε σχέση με τις προηγούμενες 120 χιλιόμετρα ειδικής, είχε πάρα πολύ απαιτητική και σφιχτή πλοήγησή. Με απανωτές στροφές και μια ατελείωτη μεγάλη ευθεία στον Καΐάφα παράλληλα με την παραλία. 

Απολογισμός BRAAAP GOAT!

Ο αναβάτης μας τερμάτισε 7 στη γενική κατάταξη και 4 στην κατηγορία Μ4.Δοκίμασε τα νεα μας μπουφάν με αριστο αποτέλεσμα!σύντομα θα τα δείτε και στο site μας.

Leave your thought

Login

Register | Lost your password?